18:26:39

Data si locul nasterii: 22 decembrie 1963, Gherla, Cluj;
Educatie: buna, foarte buna, 7 ani de acasa în principal, restul nu conteaza;
Cariera: fulminanta în media si protectia mediului;
Recunoastere: internationala;
Realizari: Honorius ; Silvius ; Maximus ; Eduard Gabriel

Silviu Prigoana
Reducerea contribuţiei statului la salarizarea personalului clerical PDF Imprimare Email

În legătură cu proiectul de lege privind reducerea contribuţiei statului la salarizarea personalului clerical, fac următoarele precizări:

Am iniţiat acest proiect din perspectiva deputatului trimis în Parlamentul României de către contribuabili pentru a găsi soluţii, astfel încât resursele materiale ale statului, bani adunaţi din taxe şi impozite, să fie utilizate cât mai eficient.

Nu consider că salarizarea personalului clerical reprezintă o risipă şi nu sunt împotriva manifestării liberăţii de conştiinţă în ceea ce priveşte apartenenţa la orice cult religios recunoscut de lege, însă, într-o perioadă în care domenii precum sănătatea sau învăţământul sunt grav afectate prin reduceri drastice de fonduri, consider că priorităţile statului trebuie vremelnic revăzute...

Cultele religioase sunt organizaţii puternice, care se sprijină pe proprietăţi considerabile şi contribuţii permanente ale membrilor. Opinez că este firesc ca în perioade de restrişte, cum este cea pe care tocmai o traversăm, entităţile religioase să sprijine statul, aşa cum statul le-a sprijinit atunci când acest lucru era posibil.


De asemenea, precizez că nu sunt împotriva construirii de lăcaşuri de cult, atâta timp cât acestea sunt construite cu fonduri ce nu sunt luate din cele care ar putea fi folosite pentru construcţia/renovarea şcolilor sau spitalelor. Asigurarea unor condiţii normale în şcolile şi spitalele româneşti sunt obiective cel puţin la fel de importante precum asigurarea posibilităţilor de practicare a religiei.


Totodată, consider că restrângerea ajutorului dat de stat cultelor religioase este o măsură temporară, durata acesteia depinzând de revenirea economiei la un parcurs care să permită satisfacerea tuturor necesităţilor sociale.

Deputat Silviu Prigoană

 

 

Comentarii   

 
0 #6 ateulabsolut 25-12-2011 09:56
Domnule Prigoana, demersul d-stra este pe cit de laudabil si necesar pe atit de zadarnic, deoarece traim intr-o lume cre(s)tina, manipulata total de viclenii si parazitii de popi, care au facut din conducatorii tarii hirtiile lor igienice.
Citat
 
 
+1 #5 Mihai 03-12-2010 19:08
Urmaream un reportaj despre conditiile mizere in care functioneaza majoritatea scolilor din provincie , in comparatie cu cea mai mare institutie de crima organizata , in speta , biserica. Nota discordanta fac si popii , incotosmanati in toale caraghioase si bine hraniti , in comparatie cu dascalii , care au o misiune cu adevarat importanta . In timp ce scoli si gradinite se inchid , incepe construirea catedralei smenuirii neamului , inalta de 120 m (40 etaje) si estimata la un pret de cost de jumatate miliard de euro ! Popii pot primii ajutor direct de la zeul lor - Yahwe !
Citat
 
 
+2 #4 Raluca Alina Chelmus 18-10-2010 21:09
O solutie foarte buna pentru aceasta perioada neplacuta. Daca oamenii i-au ajutat oricand cu donatii,ar fii omenesc ca acum sa se dea dovada de solidaritate si sa se renunte temporar la ajutorul dat de stat.
Cum sa creada oamenii in ei daca ei sunt buni la teorie dar in practica nimic?
Citat
 
 
+3 #3 Silviu B. 05-09-2010 11:53
"Domnule deputat,eu va propun sa inititati un proiect de lege prin care sa cereti scaderea salarilor dumneavoastra si a colegilor dumneavoastra politicieni,ca oricum nu faceti nimic pentru tara asta."

Măcar domnul Prigoană a avut curajul să spună adevărul despre ajutoarele date Bisericii.

"Macar preotii se roaga pentru tara,si prin rugaciunea lor,Dumnezeu ne mai lasa sa traim, dar dumneavoastra si colegii dumneavoastra in afara de a fura,a dormi si a minti nu va prea ocupati cu alceva"

1. Ați văzut dumneavoastră că preoții se roagă? Eu cred că fură banii de pe dumneavoastră (dacă nu cumva sunteți preot).
2. Dacă s-ar ruga, nu s-ar întâmpla nimic. Nu trăiești datorită lui Dumnezeu, ci fiindcă mama ta te-a născut.
Citat
 
 
-3 #2 Florin 31-08-2010 15:23
Domnule deputat,eu va propun sa inititati un proiect de lege prin care sa cereti scaderea salarilor dumneavoastra si a colegilor dumneavoastra politicieni,ca oricum nu faceti nimic pentru tara asta.Macar preotii se roaga pentru tara,si prin rugaciunea lor,Dumnezeu ne mai lasa sa traim, dar dumneavoastra si colegii dumneavoastra in afara de a fura,a dormi si a minti nu va prea ocupati cu alceva
Citat
 
 
+3 #1 Silviu B. 25-08-2010 16:26
Domnule deputat, vă mulțumim că ați inițiat acest proiect de lege! Este în sfârșit momentul dreptății în această țară. Trebuie și noi să ne aliniem celorlalte state europene.
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează