18:26:07

Data si locul nasterii: 22 decembrie 1963, Gherla, Cluj;
Educatie: buna, foarte buna, 7 ani de acasa în principal, restul nu conteaza;
Cariera: fulminanta în media si protectia mediului;
Recunoastere: internationala;
Realizari: Honorius ; Silvius ; Maximus ; Eduard Gabriel

Silviu Prigoana
Exercitarea în mod legal a prostituţiei PDF Imprimare Email

Nr. 242 din 6 septembrie 2010

Subiect delicat pentru politica din România, prostituţia constituie un fenomen ce reuşeşte să supravieţuiască încercărilor de a-l stăvili.

El există, indiferent de faptul că închidem ochii sau că ne oripilăm atunci când vârful aisbergului – de obicei partea cea mai întunecată - ajunge, cumva, în atenţia mass-media.


State europene cu tradiţie democratică, cu populaţii la fel de creştine ca cea din ţara noastră, reuşesc să ţină fenomenul sub control, impunând reguli clare, menite să protejeze atât persoanele ce practică această ocupaţie, cât şi clienţii acestora.

 


Motivaţia înaintării unui proiect de lege, care să regementeze exercitarea în mod legal a prostituţiei, stă în încercarea de a clarifica situaţia socială a persoanelor care, oricum, activează în domeniu (prin intrarea acestora în sistemele de asigurări sociale, de sănătate, de pensii etc.) şi, de ce nu, în încercarea de a spori veniturile la bugetul de stat.

Am prevăzut în proiectul de lege, înaintat astăzi Parlamentului, posibilitatea ca persoana care doreşte expres să practice această meserie să o poată face legal, în condiţii de igienă şi siguranţă.

Totodată, am propus sancţiuni drastice pentru exercitarea prostituţiei în afara cadrului legal.


Nădăjduiesc în abordarea corectă a subiectului de către colegii mei, astfel încât să putem considera încheiat subiectul, cel puţin pentru următoarea perioadă de timp.
Transmit alăturat proiectul de lege şi expunerea de motive a acestuia.

Deputat Silviu Prigoană

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează