20:53:59

Data si locul nasterii: 22 decembrie 1963, Gherla, Cluj;
Educatie: buna, foarte buna, 7 ani de acasa în principal, restul nu conteaza;
Cariera: fulminanta în media si protectia mediului;
Recunoastere: internationala;
Realizari: Honorius ; Silvius ; Maximus ; Eduard Gabriel

Silviu Prigoana
Munca şi asistenţa socială PDF Imprimare Email

Declaraţie Politică

Şedinţa din  22 februarie 2011

Raportul dintre numărul „cetăţenilor români productivi, care contribuie la bugetul public şi la fondurile sociale" şi cel al beneficiarilor acestor fonduri scade continuu, odată cu scăderea numărului de intrări pe piaţa muncii şi creşterea numărului pensionarilor.
Această tendinţă este catalizată şi de migraţia externă ridicată în rândul adulţilor de vârstă productivă.

În acelaşi timp, creşterea speranţei de viaţă face ca numărul pensionarilor să fie din ce în ce mai ridicat. Astfel, dacă în prezent avem trei adulţi asiguraţi social la patru pensionari, acest raport va fi mult mai mare peste 30-35 de ani, ceea ce duce la un colaps al sistemului de pensii.

De asemenea, o problemă reală o constitue pensionarii pe caz de boală. Bugetul persoanelor asistate social a scăzut simţitor. Totodată, exista multe persoane care beneficiază de asistenţa sociala sau pensie, neavănd dreptul acesta.

Potrivit Ministerului Muncii, Familei şi Protecţiei sociale, din aproape 300.000 de dosare de handicap verificate  începand de anul trecut, aproximativ 90.000 s-au dovedit suspecte. În acelaşi timp, aproape 11.000 de dosare de pensionare pe caz de boală au fost suspendate pentru că posesorii s-au dovedit a fi buni de muncă.

Având în vedere situaţia actuală nu cred că România îşi permite să plătească forţa de muncă  să stea acasă.
Luând în considerare aceste elemente consider ca este necesară o analiză atentă şi amănunţită a tuturor factorilor ce pot influenţa forţa de muncă, atât cantitativ cât şi calitativ, pentru a elabora o strategie care sa permită sustenabilitatea economiei româneşti, precum şi viabilitatea sistemelor de pensii şi a celor de asigurări de sănătate.

Vă mulţumesc.
Deputat PDL: PRIGOANĂ Silviu

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează