20:56:48

Data si locul nasterii: 22 decembrie 1963, Gherla, Cluj;
Educatie: buna, foarte buna, 7 ani de acasa în principal, restul nu conteaza;
Cariera: fulminanta în media si protectia mediului;
Recunoastere: internationala;
Realizari: Honorius ; Silvius ; Maximus ; Eduard Gabriel

Silviu Prigoana
Apel la raţiune PDF Imprimare Email

Declaraţie Politică

Şedinţa din 22 martie 2011

Stimaţi colegi,
vin astăzi în faţa dumneavoastră pentru a face un apel la calm şi linişte, la raţiune şi argument.
Ultimele zile au fost pline de evenimente ce pot deturna atenţia noastră de la lucrurile cu adevărat importante spre pseudoconflicte ce nu fac decât să ne acapareze timpul parcă şi aşa prea puţin.


Deşi în Transilvania românii şi maghiarii vieţuiesc laolaltă de sute de ani fără a se anihila reciproc, se găsesc când şi când persoane care în lipsa unor realizări prezente se încăpăţânează să răscolească părţi tulburi ale trecutului. Am copilărit în aceste locuri şi pot spune cu mâna pe inimă că nu am aflat de existenţa unui „conflict” între români şi maghiari decât atunci când am ajuns în Bucureşti.


Nu spun că trebuie să ne uităm trecutul, dar nici nu pot fi de acord cu actualizarea lui permanentă, cu actualizarea problemelor care ar trebui să rămână în istorie.
Karl Popper, filozoful “societăţii deschise”, spunea într-una dintre scrierile sale că putem sesiza progresul unei societăţi analizând problemele cu care aceasta se confruntă. Încăpăţânarea unora de a nu aborda problemele viitorului şi a se menţine ancoraţi în cele ale trecutului este, deci, cel puţin un semn de lipsă de voinţă în acceptarea progresului şi sunt convins că nici românii şi nici maghiarii din Transilvania nu doresc acest lucru.


O altă aşa zisă problemă la ordinea zilei este poziţia militară a României faţă de evenimentele ce se derulează în Marea Jamahiriye Arabă Libiană Populară şi Socialistă.
România are instituţii constituţionale şi legale abilitate să proceseze informaţii şi să ia decizii în acest domeniu, iar poziţia adoptată până în prezent dovedeşte, în opinia mea, echilibru şi inteligenţă. Durata şi consistenţa negocierilor purate în interiorul NATO susţine această observaţie.  
Ceea ce putem noi face de la tribuna Parlamentului este să transmitem un mesaj de solidaritate cu poporul libian şi să îi dorim ca perioada nefastă prin care trece să fie cât mai scurtă.

Vă mulţumesc.
Deputat PDL: PRIGOANĂ Silviu

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează