20:55:29

Data si locul nasterii: 22 decembrie 1963, Gherla, Cluj;
Educatie: buna, foarte buna, 7 ani de acasa în principal, restul nu conteaza;
Cariera: fulminanta în media si protectia mediului;
Recunoastere: internationala;
Realizari: Honorius ; Silvius ; Maximus ; Eduard Gabriel

Silviu Prigoana
Reducerea fiscalizării muncii - o necesitate PDF Imprimare Email

Declaraţie Politică

Şedinţa din 12 aprilie 2011

Stimaţi colegi,

În prezent, România are una din cele mai ridicate cote pentru asigurările sociale din Uniunea Europeană.
Acest lucru a fost aspru criticat, în multe rânduri, de reprezentanţii mediului de afaceri. Fiscalitatea română a speriat şi în continuare intimidează investitori, fie ei români sau străini. Este unul dintre motivele pentru care cetăţeni români îşi deschid firme în afara ţări.  Contribuţiile sociale în România pentru firme reprezintă aproximativ 44,5% din cuantumul unui salariu...

O sumă ce devine semnificativă odată cu creşterea numărului de angajaţi. Din aceste valori s-au desprins metode ingenioase de evaziune fiscală.

Fie salariul înscris pe cartea de muncă -  implicit în urma căruia se plăteşte contribuţia - este mult mai mic decat cel plătit angajatului, fie se munceşte la negru. În ambele situaţii toţi trei, statul, angajatorul şi angajatul, au de pierdut.  Scăderea fiscalităţii munci poate avea efecte benefice asupra economiei dacă în faza incipientă acestei operaţiuni există o consolidare fiscală. De asemenea reducerea cotei trebuie făcută treptat pentru a putea remedia eventuale „găuri” ale bugetului de stat şi a împiedica un colaps al asiguratorilor.

Reducerea contribuţiilor la asigurările sociale este menţionată în scrisoarea de intenţie trimisă de Guvernul României către board-ul Fondului Monetar Internaţional, în detrimentul reducerii, de exemplu, a cotei unice de impozitare.  Reducerea fiscalităţii muncii este o problemă complexă în care trebuie avute în vedere atât mediul de afaceri cât şi bugetul de stat. Nu pot afirma răspicat dacă România este sau nu pregătită pentru o asemenea măsură, dar opinez că este necesar un plan de reducere a fiscalităţii pe termen mediu şi lung.

Vă mulţumesc.Deputat PDL: PRIGOANĂ Silviu

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează