20:53:10

Data si locul nasterii: 22 decembrie 1963, Gherla, Cluj;
Educatie: buna, foarte buna, 7 ani de acasa în principal, restul nu conteaza;
Cariera: fulminanta în media si protectia mediului;
Recunoastere: internationala;
Realizari: Honorius ; Silvius ; Maximus ; Eduard Gabriel

Silviu Prigoana
Defrişerile ilegale – plagă a societăţii contemporane PDF Imprimare Email

Declaraţie Politică

Şedinţa din 7 iunie 2011

Stimaţi colegi,
celebrarea Zilei Mondiale a Mediului, organizată în fiecare an pe 5 iunie, este una dintre numeroasele modalităţi prin care Organizaţia Naţiunilor Unite atrage atenţia asupra problemelor de mediu.
Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un binevenit semnal şi un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare.

Naţiunile Unite au proclamat anul 2011 drept Anul Internaţional al Pădurilor, în contextul în care oameni de ştiinţă din întreaga lume sunt îngrijoraţi de dispariţia accelerată a zonelor împădurite - în fiecare an, cca. 18 milioane ha de pădure fiind distruse (cam cât suprafaţa Portugaliei)...

Defrişările necontrolate şi ilegale reprezintă o problemă şi în România. Cazurile mediatizate de la Harghita, Maramureş, Suceava, Neamţ, Bacău şi Prahova, judeţe care au cel mai mare procentaj de defrişări ilegale ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toţi.

Potrivit datelor furnizate de Ministerului Mediului, volumul materialului lemnos tăiat ilegal în primele patru luni ale acestui an se ridică undeva la 12.000 mc, ceea ce reprezintă cam 0,2% suprafaţa împădurită. Un procent destul de mare daca ne gândim că suprafaţa terenurilor replantate este mult mai mică.

A doua problemă ridicată de aceste defrişări este cea a implicări unor funcţionari ai statului sau chiar angajaţi sau foşti angajaţi ai Ministerului de Interne. Comportamentul acestor oameni, desigur, nu are legătură cu instituţile din care fac parte şi nu trebuie generaliazat, însă deşi la nivel public se cunosc nume iar munţi întregi arată deplorabil, reacţia instituţiilor statului este palida dacă nu inexistentă.

Opinez că este de datoria noastră, ca locuitori ai acestei ţări şi ca persoane mandatate de popor să facem legi, să găsim soluţii pentru stoparea tăierilor ilegale de pădure şi pentru reîmpădurirea locurilor pustiite de unii semeni prea lacomi pentru prezent şi inconştienţi pentru viitor.

Vă mulţumesc.
Deputat PDL: PRIGOANĂ Silviu

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează