08:22:47

Data si locul nasterii: 22 decembrie 1963, Gherla, Cluj;
Educatie: buna, foarte buna, 7 ani de acasa în principal, restul nu conteaza;
Cariera: fulminanta în media si protectia mediului;
Recunoastere: internationala;
Realizari: Honorius ; Silvius ; Maximus ; Eduard Gabriel

Silviu Prigoana
Deszăpezirea solidaritătii nostre PDF Imprimare Email

DECLARAŢIE POLITICĂ

Şedinţa din 14 februarie 2012

Stimaţi colegi,
Solidaritatea este definită, pe larg, drept o unitate strânsă, bazată pe o comunitate de interese, de idei, de sentimente, drept un spirit de înţelegere.

Tocmai acest spirit de înţelegere este ceea ce ne lipseşte inclusiv în aceste zile de iarnă aprigă.

Căderile masive de zăpadă au devenit un nou prilej de dispute politice, de acuzaţii puerile, de căutat nod în papură în momente în care cu toţii trebuie să înţelegem că sunt oameni care au nevoie de noi, că natura nu este o simplă prognoză citită pe un ecran de calculator, şi să acţionăm individual, în aceeaşi tăcere prin care fulgii de zăpadă se aştern peste realitatea imediată...

Exemple de solidaritate încep să apară de peste tot, însă ceea ce pare că lipseşte este un cadru organizatoric care să permită coagularea eficientă a eforturilor celor dispuşi să contribuie.

Relevant pentru solidaritatea care trebuie să ne lege zilele acestea este cazul comunelor Buciumeni şi Nicoresti din judeţul Galaţi, blocate de nămeţi de mai bine de 10 zile, unde primarii, deşi de culori politice diferite, si-au unit eforturile pentru a eficientiza activitatea.

"Ne ajutăm unii pe alţii cu utilaje, cu oameni, pentru că nu se ştie niciodată ce vom întâmpina zilele viitoare. Se anunţă un nou val de ninsori, iar noi ne avem unii pe alţii, abia mai târziu vin ajutoarele.

Când este vorba de viaţa unui om, culoarea politică nu contează, ci doar omenia, iar la noi, la ţară, acest spirit a rămas neatins. Sau aşa ne place să credem", spune Ionel Boghiu, primarul comunei Nicoreşti. 

O alta ciudăţenie, daca vreţi, este reunirea în zonale grav afectate dintre Urziceni şi Buzău a echipelor de jandarmi cu suporteri ai echipelor de fotbal din Bucureşti, placaţi duminică dimineaţă sa ajute la deszăpezire.

In final, invit la solidaritate, la înlocuirea lui “nu-i treaba mea” cu “oare ce face vecinul, îl pot ajuta cu ceva?”.


Vă mulţumesc.
Deputat PDL: PRIGOANĂ Silviu

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează