08:12:26

Data si locul nasterii: 22 decembrie 1963, Gherla, Cluj;
Educatie: buna, foarte buna, 7 ani de acasa în principal, restul nu conteaza;
Cariera: fulminanta în media si protectia mediului;
Recunoastere: internationala;
Realizari: Honorius ; Silvius ; Maximus ; Eduard Gabriel

Silviu Prigoana
România are nevoie de locuri de muncă PDF Imprimare Email

DECLARAŢIE POLITICĂ

Şedinţa din 21 februarie 2012

Stimaţi colegi,
Crearea de locuri de muncă reprezintă, în sensul cel mai larg, un complex de acţiuni menite să diminueze şomajul fie prin reducerea numărului de disponibilizări, fie prin creşterea numărului de persoane care ies din rândurile şomerilor prin ocuparea unui loc de muncă.

Crearea de locuri de muncă se poate realiza în sectorul public sau în cel privat. În primul caz, este vorba de oferta de locuri de muncă în administraţia publică, în învăţământ sau sănătate, desigur, părţile care ţin de sectorul public, situaţie greu abordabilă în prezent din cauza restricţiilor bugetare din ce în ce mai accentuate.

În al doilea caz, crearea de locuri de muncă se realizează în mediul privat, prin dezvoltarea afacerilor existente sau înfiinţarea unora noi. Angajatorilor din sectorul privat li se pot acorda subsidii pentru a menţine nivelul ocupării - amânând disponibilizarea de forţă de muncă.

Se consideră că subvenţiile acordate pentru locurile de muncă pot reduce deficitul bugetar şi pot domoli creşterea ratei şomajului, menţinând, în acelaşi timp, nivelul ocupării.

După asumarea actualului Cod al Muncii a venit momentul schimbării relaţiilor de munca, nu dintr-o dorinţă neexplicată a Guvernului de a reforma toate domeniile societăţii, ci ca răspuns la o necesitate. Noţiunea de flexibilizare a Codului Muncii nu este o noutate şi nici o cerinţă expresă a FMI sau a CE.

Este în acest moment o solicitate a economiei de piaţă.
Conturarea mediului economic care să permită dezvoltarea afacerilor şi înfiinţarea unora noi este provocarea noului Guvern, este provocarea clasei politice pentru următoarea perioadă.

Împrumuturile externe, banii europeni, ajutoarele Uniunii Europene sunt bonusuri pentru potenţialul de creştere a economiei, însă este momentul ca Executivul să găsească acele elemente endogene care să permită o dezvoltare sustenabilă pe termen lung, care să permită pieţei muncii să se dinamizeze şi să crească.

Vă mulţumesc.
Deputat PDL: PRIGOANĂ Silviu

 

Comentarii   

 
0 #1 EDU ADRIAN 16-03-2012 21:01
DA AVEM NEVOIE DE LOCURI DE MUNCA SI SA NU UITATI CA IN ACEST MOMENT DIRECTORUL PELICAN DE LA A.N.O.F.M. A SPUS CA ROMILOR NU LE TREBUIE MUNCA SA MERGA LA FURAT, NU ESTE POSIBIL ASA CEVA DIN PARTEA UNUI DIRECTORAS DE LA P.C.
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează