08:23:22

Data si locul nasterii: 22 decembrie 1963, Gherla, Cluj;
Educatie: buna, foarte buna, 7 ani de acasa în principal, restul nu conteaza;
Cariera: fulminanta în media si protectia mediului;
Recunoastere: internationala;
Realizari: Honorius ; Silvius ; Maximus ; Eduard Gabriel

Silviu Prigoana
La multi ani doamnelor! PDF Imprimare Email

DECLARAŢIE POLITICĂ

Şedinţa din 6 martie 2012

Stimaţi colegi,
Peste doua zile , de 8 martie, se sărbătoreşte pe întreg mapamondul Ziua Femeii. Reprezentantele sexului frumos primesc flori şi în cinstea lor se organizează evenimente speciale. Ziua Internaţională a Femeii, o zi cu implicaţii istorice şi politice, este celebrată de 101 ani.

În anul 1911 o activistă socialistă din Germania, Clara Zetkin, a organizat pentru prima oară ceea ce va purta numele de Ziua Internaţională a Femeii. În luna martie, femei din Germania, Austria, Danemarca, Rusia şi alte ţări europene au organizat o serie de marşuri pentru a promova drepturile femeii în lume.

În zorii Primului Război Mondial, în timpul campaniilor pentru pace, rusoaicele au sărbătorit pentru prima dată Ziua Internaţională a Femeii în ultima duminică din februarie 1913. În urma Revoluţiei din octombrie 1917, bolşevica Alexandra Kollontai l-a convins pe Lenin să oficializeze Ziua Femeii în Uniunea Sovietică.

În vestul Europei, Ziua Femeii a fost serbată, în perioada 1910-1920, după care a ieşit din atenţia publicului. Abia în anii '60, ea a fost readusă la viaţă de puternica expansiune a grupurilor feministe.

În 1977 Naţiunile Unite au recunoscut, la propunerea Bulgariei, ziua de 8 martie ca Zi Internaţională a Femeii, imediat fiind adoptată ca sărbătoare în multe ţări care nu ştiau până atunci de existenţa ei.

Daca 8 Martie nu poate fi considerată o sărbătoare tradiţională a româncelor, tradiţia ne arată că înainte de 1900 şi mult după aceea, în zona Moldovei a existat o zi de sărbătoare numai şi numai pentru femei. Această zi era Spolocania, în tradiţia populară prima zi a Postului Mare.

În această zi femeile se adunau la cârciuma din sat şi beau rachiu pentru a se curăţa de gustul mâncărurilor „de dulce“.

Viaţa, arta, chiar şi energia se declină la feminin. Ideea, ca şi lupta şi pâinea sunt tot “femei”.

Privind femeile, sfârşeşti a crede în mitul cu supraoamenii în care fiecare din ele valorează cat doi bărbaţi. Ambiţioase, dinamice, cu plăcerea muncii, emotive şi eficace, fac ca intervenţia lor să fie mai intuitivă, mai psihologică, benefică...

Înţelepţii lumii spun că „din dragoste pentru femei s-a născut tot ce e mai frumos pe lume” (M. Gorki) şi nu putem să nu fim de acord cât timp „cea mai frumoasă jumătate a lumii sunt femeile”.
La mulţi ani doamnelor!

Vă mulţumesc.
Deputat PDL: PRIGOANĂ Silviu

 

Comentarii   

 
0 #3 cristi 26-03-2012 14:08
domnule prigoana daca este sa candidati la primarie eu personal va votez cu cea mai mare incredere dar poate faceti ceva cu acei oameni din directie de la ratb ptr ca sint mai multi decit soferi ne sufoca rau de tot intelegetine ca sintem oameni de omenie care am muncit atitia ani si acum isi bate joc de noi nu este frumos cea ce fac va rugam frumos sa faceti ceva ' cu mult respect deosebit niste angajati ai ratb
Citat
 
 
0 #2 Radu 15-03-2012 05:55
Amuzant textul dumneavoastra.. Intr-adevar si de politician ! Va doresc sa realizati ceva si pentru femeile cinstite.. daca mai sunt si in Romania.. asta e o gluma ! Va simpatizez.. si nu sunt "gay".. Cele bune sa se adune !
Citat
 
 
+1 #1 Confucius 08-03-2012 09:47
Cind ai fost ultima oara in Piata Universitatii?
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează