08:23:39

Data si locul nasterii: 22 decembrie 1963, Gherla, Cluj;
Educatie: buna, foarte buna, 7 ani de acasa în principal, restul nu conteaza;
Cariera: fulminanta în media si protectia mediului;
Recunoastere: internationala;
Realizari: Honorius ; Silvius ; Maximus ; Eduard Gabriel

Silviu Prigoana
„8 mai - Ziua Mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii” PDF Imprimare Email

DECLARAŢIE POLITICĂ

Şedinţa din 8 mai 2012


Violența, sărăcia, lipsa de alimente, asistența medicală insuficientă, accesul necorespunzator la apă și canalizare sunt printre puținele provocări cu care se confruntă oamenii din orașe și din alte zone dens populate de pe glob.

Totuși, modul de viață urban prezintă, de asemenea, oportunități enorme și poate servi ca un motor de incluziune socială, diversitate culturală și creștere economică...


Centrele urbane adăpostesc peste jumătate din populația actuală a lumii (aproximativ 3 miliarde de oameni).

Aceste centre sunt motoare de prosperitate socială, expresie culturală, diversitate, creștere economică dar, sunt cunoscute și pentru poluare, violență, crime, zone aglomerate și ne-igienice, sărăcie, excluziune socială și creștere a vulnerabilității umane.

Anul acesta tema globală este ”Tineretul în mișcare” pentru a releva contribuția tinerilor și a încuraja acțiunile și inițiativele acestora. Totodată trebuie să realizăm importanța acestei organizații, pe plan mondial dar mai ales local.

Responsabilitatea autorităților locale este de a face orașele loc mai sigur de locuit. Crucea Roșie/Semiluna Roșie, în calitatea de auxiliar oficial al autorităților în domeniul umanitar, poate juca un rol important, militând pentru măsuri sustenabile de reducere a riscurilor – formarea voluntarilor, coordonarea ajutoarelor, prim ajutor, proceduri de evacuare, exerciții de avertizare și simulare.
La multi ani Crucea Roșie.


Vă mulţumesc.
Deputat PD-L: PRIGOANĂ Silviu

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează