18:40:41

Data si locul nasterii: 22 decembrie 1963, Gherla, Cluj;
Educatie: buna, foarte buna, 7 ani de acasa în principal, restul nu conteaza;
Cariera: fulminanta în media si protectia mediului;
Recunoastere: internationala;
Realizari: Honorius ; Silvius ; Maximus ; Eduard Gabriel

Silviu Prigoana
Declaraţie politica în Plenul Camerei Deputaţilor - "Uniforma şi manualul unic" PDF Imprimare Email

Stimaţi colegi,
Declaraţia mea politică de astăzi se intitulează "Uniforma şi manualul unic"
După Revoluţia din 1989, s-a renunţat la obligativitatea purtării uniformelor şcolare în instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat, crezându-se greşit că acest lucru are de a face cu regimul comunist. Cei care au luat o astfel de decizie fie nu aveau habar despre ce înseamnă învăţământul românesc, fie au dorit să rămână în istoria colectivă ca mari reformatori ai sistemului de educaţie din România.
Ce nu ştiau domniile lor, este faptul că uniforma şcolară ţine de tradiţia din învăţământul românesc, pe care regimul comunist doar a alterat-o sau a exploatat-o în scopurile sale ideologice.......


Ce nu au vrut să înţeleagă cei care au scos uniforma din şcoală şi nici cei care se opun în prezent reintroducerii acesteia, este faptul că şcoala nu reprezintă şi nu trebuie să reprezinte doar o simplă instituţie în care se transmit şi se receptează informaţii. Şcoala este locul unde copiii noştri se formează ca oameni, unde se formează şi definitivează principalele trăsături de personalitate, unde intră prima dată în contact cu societatea, unde îşi formează sau definesc modele de urmat în viaţă. În şcoala românească este greu, în momentul de faţă, să mai distingi cine este elevul şi cine este vânzătorul de stupefiante, însă este uşor să vezi ai cui părinţi sunt milionari sau ai cui părinţi sunt şomeri.


Recunosc că a mai existat o iniţiativă în acest sens, însă ea prevedea eronat achiziţionarea acestor uniforme de către părinţi, mulţi dintre aceştia neavând resursele financiare necesare. Eu vă propun, stimaţi colegi, uniforma unică la nivel naţional, suportată financiar integral din bugetul Ministerului Educaţiei.

Vă mai propun, de asemenea, reintroducerea manualului unic, căci actualul sistem nu face decât să împiedice mobilitatea elevilor pe teritoriul ţării şi, prin aceasta, mobilitatea părinţilor pentru a-şi găsi un nou loc de muncă, adică a forţei de muncă, liber să circule pe teritoriul României. Manualul unic va avea în vedere şi reforma curriculară a învăţământului preuniversitar. actualele manuale alternative, ştim cu toţii, că lasă foarte tare de dorit.
Vă mulţumesc şi vă solicit sprijinul pentru a putea recâştiga respectul cuvenit pentru şcoala românească.

Mulţumesc.
 

Comentarii   

 
0 #13 stavarache nicolae 23-05-2010 20:54
aqcest prigoana cred ca a ajuns in faza in care nu se mai poate opri, ca el nu aude ce spune, sau este in pragul dementei bestiale la care ajung infatuati , prosti , nebuni , sau hotii notori,il sfatuiesc sa consulte un tratat de psihiatrie si o sa vada de cate afectiuni sufere, e fara limiute si rusinbe, astfel de oameni nu merita sa traiasca,amn demarat procedurile sa-l ajutam, ar trebui sa se oporeasca pana i se nbaste copilulo , dar nu are niciun dumnezeu e jigodie sa-i fie rusinbe .niciu nu pot folosi litere mari pentru un astyfel de specimen jegos .hii,huuuuuuooo ooobestie
Citat
 
 
0 #12 LIVIU D. 07-01-2010 21:14
Domnule Prigoana, va urmaresc discursurile in media de f. mult timp. In marea majoritate a lor sunt remarcabile si va apreciez foarte mult. Dar, pe parcursul timpului v-am vazut (tv)la diverse ''serate'' cu puternic iz manelist. Asta m-a contrariat pt. ca nu m-asteptam ca o persoana pe care o apreciam mult sa guste atmosfera specifica unei lumi ''tulburi'' pe care, fara voia mea o cunosc foarte bine. In penitenciare asta e muzica FAVORIT-a. Fostii puscariasi nu mai asculta cu convingere manele, vrind parca sa se dezica de acea lume. ORI, in libertate sa nu alegi altceva decit acest gen de muzica mi se pare AIURITOR. In tramvai am patit-o de citeva ori---indivizi care ascultau manele la mobile, la MAXIMUM, se uitau impertinent/pro vocator la calatori, doar-doar o protesta cineva...De unde sa aiba acesti indivizi atita TUPEU si modele daca nu de la ''virful societatii''. Acum dupa ce fiul DVS. HONORIUS a facut acel pas incep sa am o cu totul alta impresie de domnia voastra. Ori v-ati pierdut simtul realitatii ori... faceti PD-L-ului un deserviciu MORTAL. Lumea are cu totul alta logica atunci cind va mai vota va face urmatoarele asocieri = HONORIUS-ONORII U, PRIGOANA-MANELE , LIMUZINA(HONORI US)DIN SERIE F. MICA--JIPURI ALE LUMII INTERLOPE, A.BAHMUTEANU-EM ISIUNI DUBIOASE. Mai aveti timp, sper, sa indreptati lucrurile. Sunteti cu atit mai vinovat cu cit oamenii au venit catre DVS. neconditionat. NU VA BATETI JOC DE ACESTI OAMENI.
Citat
 
 
0 #11 P.Dorin-Alin 21 ani Brasov 10-12-2009 14:18
ar fi extraordinar daca reusiti sa scoateti profit din casa poprului.de exemplu:cu sera dela Brasov com.Sanpetru,ca re este in paragina de atata timp,nu se poate faci nimic?poate sa se creze niste locuri de munca.Eu am incredere in Dumneavoastra si poate va ganditi si la noi Brasovenii.va multumesc
Citat
 
 
0 #10 Corina Simona 26-10-2009 20:38
Fac parte, din fericire, dintre romanii care au facut scoala inainte de 1989 si pot doar sa spun ca este o adevarata usurare si o binecuvantare ca nu am prins vremurile astea scolare.
Daca atunci, scolari fiind, ne mai revoltam ca avem prea mult de invatat si de citit, acum este o adevarata harababura in ceea ce pompos numesc toti Sistemul de Invatamant. Si pot sa va spun ca dincolo de tristetea de a nu avea copii, din punctul acesta de vedere chiar sunt usurata ca nu trec prin furcile caudine prin care trec nepoteii mei.
Imi pare absolut idiot ca in programa clasei a 3- a sa introduci Morometii, Colt Alb si alte absurditati de acest gen. Sunt doar copii de 9 anisori, asemenea opere sunt multi adulti care nu le inteleg si nu le citesc. E infiorato. Ce sa mai vorbim de gramatica limbii omane, au doar usoare urme in idiotele manuale alternative bune doar de facut bani pentru unii.

Dar sunt convinsa ca asta e ideea de baza a tuturor celor care ne conduc de 20 de ani incoace, un popor de tampiti si inculti e mai usor de condus cu cateva scandaluri bine orchestrate si cu multe telenovele de toate natiile cumparate pe bani marunti si difuzate in loc de cultura. Macar Ceausescu ne-a obligat sa citim chiar daca de multe ori la lumina lumanarii, dar eram un popor de intelectuali, acum suntem doar niste manelisti flamanzi si usor de prostit din 4 in 4 ani.
Citat
 
 
0 #9 Cristian 27-08-2009 16:04
Vasile Silviu ma numesc Petre Cristian si mise incara legea 448/2006 sint o pesona cu dizabilitati si mise incara legea din partea autoritatile care a trebui sa fie copentete la situatia mea si a poteja pesolele cu dizabilitati si totusi nu o fac. Am facut un filmulet in care arat starea jalinca neputinta autoritatile rampa la domiciru nu sint lifturi in care sa pota incapea oce fer de carut rulant oce fer tip de carut se incala legea in multe locuri si se face discriminale pe fata petru ca nu se face lurulile aste cum spune legea 448/2006 este multe de vb dar asta este peste masura asta este filmulete dati clik http://www.youtube.com/watch?v=76qw06XWnIs asta este dovada ca nu se face asolut nimic legea este doar pe hartie rusine lor asta osa fie peste tote televizunile de contact e-meil

De cie nu sint rampe la cotocini?
Citat
 
 
0 #8 vasilescu nicolae 14-07-2009 12:05
Degringolada din invatamantul preuniversitar se datoreaza legislatiei post decembriste facuta de neaveniti si amatori. Propunerea de promovare a manualului unic si a uniformei este salutara.Totoda ta va trebui eliminata ordonanta discriminatorie prin care tiganilor li se rezerva din oficiu locuri in licee si facultati.Compe titia onesta va conduce la insanatosirea Romaniei in ansamblu.Copiii trebuie sa fie convinsi ca numai prin munca si efort sustinut se poate accede la functii inalte.Pt a se elimina pt totdeauna confuzia intre rom si roman cer parlamentului Romaniei nerecunosterea sintagmei rrom si revenirea la termenul tigan sau la oricare alt termen care sa nu creze confuzii.Ajunge cu badjocura si umilirea natiunii Romane in ochii lumii si in interiorul tarii de catre o minoritate care se ascunde in spatele anonimatului etnic.
Citat
 
 
0 #7 GABI 16-04-2009 14:45
DACA NU STITI INCA SI UNIFORMELE SE FAC TOT CU FIRMELE PRIMARULUI , DIRECTORULUI DE SCOALA .NUMAI CA SE FURA DIRECT DIN BUZUNARUL PARINTELUI LA PRET NU DIN BUGET CUM ESTE OBICEIUL.
Citat
 
 
0 #6 provincialu 29-03-2009 18:40
Aste este o idee foarte buna domnule Prigoana. Dar cand o sa se discute in Parlament despre ea, la Pastele Cailor?
Eu va sustin si ve doresc toate cele bune.
Citat
 
 
0 #5 Ciprian 29-03-2009 02:12
In ceea ce priveste manualul unic sunt intru totul deacord, in ceea ce priveste reintroducerea uniformei am niste retineri. Pentru a vedea cine are parintii milioanari sau someri nu numai hainele sunt pe primul loc ci si masina din care coboara elevul cand vine la scoala, mobilul pe care il scoate pe banca, convenabil laptop-ul si alte mici bijuterii tehnice pe care nu cred ca poate cineva sa le interzica, cel putin mobilul care este un rau necesar din punctul de vedere al parintelui ingrijorat ca odorul sau intarzie de la scoala si vrea sa afle pe unde este. E o idee preconceputa ca daca ne imbracam toti la fel suntem si pe aceasi treapta sociala. Decat sa se puna atata accent pe imbracaminte mai bine s-ar pune accent pe calitatea invatamantului care este la pamant. Sunt putine licee care sa te pregateasca pentru o facultate, cu atat mai putine facultati in Romania care sa creeze un profesionist la nivel european. Sunt putin oameni care ies de pe bancile facultatilor din Romania care se pot compara cu un student care termina o facultate in franta sau anglia.
Citat
 
 
0 #4 Anayrda 28-03-2009 18:50
Domnule Prigoana sunt deacord cu introducerea manualului unic dar nu sunt deacord cu introducerea uniformei in scoli "haida-ti"sa nu ne intoarcem la vremea comunismului nici macar puscariasi nu mai poarta in ziua de azi uniforme.Ar trebui sa gasim metode noi pentru a atrage copii sa mearga la scoala.Daca orele sun multe plictisitoare profesori nu isi dau interesul daca am ajuns in situatia in care trebuie sa dai mita pentru a lua nota 5.Invatamantul este la pamant in ziua de azi nu ma mir ca elevii in loc sa stea la scoala pefera sa se duca in parc sau la bar.Dar bineinteles ca dor la noi se pote intampla asa ceva nimeni nu i-a nicio masura totii vin la tv si dau cu gura vorbele zboara fapta ramane TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE MANANCA TOTI NERVII
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează