18:44:23

Data si locul nasterii: 22 decembrie 1963, Gherla, Cluj;
Educatie: buna, foarte buna, 7 ani de acasa în principal, restul nu conteaza;
Cariera: fulminanta în media si protectia mediului;
Recunoastere: internationala;
Realizari: Honorius ; Silvius ; Maximus ; Eduard Gabriel

Silviu Prigoana
"Casa Poporului, sursă de venituri la bugetul de stat" PDF Imprimare Email

Stimaţi colegi,

Declaraţia mea politică de astăzi se numeşte "Casa Poporului, sursă de venituri la bugetul de stat".

Doamnelor şi domnilor deputaţi,

"Este cea mai mare clădire civilă din lume" şi "clădirea publică cu cele mai mari costuri administrative" spun, laudativ, ghizii care însoţesc vizitatorii prin Palatul Parlamentului.
Da, stimaţi colegi, plătim utilităţi şi întreţinere de 50 de milioane de euro anual pentru a funcţiona într-un imobil din care folosim numai 30% şi consider că această stare de fapt trebuie să înceteze.

Din punct de vedere al eficienţei cheltuirii banului public este o catastrofă. Consumul de energie electrică se ridică la peste 16.300 Mwh, iar cel de energie termică la peste 21.700 de gigacalorii. Costurile colaterale sunt, de asemenea, imense: mii de angajaţi pentru întreţinerea şi buna funcţionare a acestei imense clădiri care trebuie încălzită iarna, răcită vara, iluminată şi curăţată zilnic, cu costuri care nu se justifică într-o perioadă de criză şi recesiune mondială.

Este motivul pentru care, de ceva timp, încă dinainte de campania electorală din 2008, am promis cetăţenilor că voi propune Parlamentului României schimbarea destinaţiei acestui colos, astfel încât să aducă beneficii celor care i-au suportat material şi moral construcţia.

Cetăţenii m-au trimis în Camera Deputaţilor cu acest mandat şi, în scurt timp, vă voi cere sprijinul în dezbaterea şi aprobarea proiectului de lege prin care Casa Poporului să devină un centru de profit, profit pentru cetăţeni, pentru bugetul de stat, pentru sistemul de sănătate sau sistemul de pensii.

În aceste vremuri de criză, când bugetul de stat are nevoie de fiecare leu ce poate fi obţinut prin utilizarea eficientă a avuţiei naţionale, este nepermis ca un potenţial venit de câteva sute de milioane de euro pe an să fie ignorat, ba, mai mult, să fie sfidat de cheltuieli pe care le consider voluptorii.

Consider, totodată, că este mai puţin importantă destinaţia ulterioară a clădirii sau cine o va administra, atâta timp cât în loc să cheltuim bani publici câştigăm bani pentru buget.

Deloc de neglijat sunt şi cele peste 22.000 de locuri de muncă ce ar putea fi create cu uşurinţă prin atragerea investitorilor ce urmează să utilizeze întregul potenţial al clădirii. Nu este un secret pentru nimeni că avem nevoie stringentă de acestea, dacă dorim ca pe termen mediu să avem de unde plăti salariile bugetarilor sau pensiile părinţilor noştri.

Este timpul ca Parlamentul, eventual redus numeric şi la o singură Cameră, conform programului politic al partidului din care fac parte, să ocupe un spaţiu adecvat funcţiilor sale, un spaţiu modern, neenergofag şi cât mai ecologic cu putinţă. Am sugerat mereu şi susţin în continuare că actualul sediu în construcţie al Bibliotecii Naţionale (care nu a fost niciodată Bibliotecă Naţională) ar fi cea mai bună alegere.

Nu resping ab initio nici o altă opţiune, însă cheltuirea banului public fără discernământ trebuie să înceteze şi acest proces va începe de la noi, aleşii cetăţenilor în Parlamentul României.

Vă mulţumesc.
 

Comentarii   

 
0 #28 Adrian Carp 04-03-2011 16:04
Sunte-ti deseurile comunismului traiti in fala cand altii se bucura la o ciocolata,vreti sa vedeti cat rezistam umilintei?
Citat
 
 
0 #27 Adrian 26-05-2010 20:59
VA multumesc pentru ca mi ati sters parerea....Sunt eti niste nesimtiti ordinari! Nu v-am ofensat in nici un fel.
Citat
 
 
0 #26 Adrian 26-05-2010 20:40
Aceasta este cea mai proasta si rusinoasa idee pe care am auzit-o vreodata... In loc sa faceti fabrici, sa dezvoltati economia tarii, producand, exportand si oferind locuri de munca poporului roman, voi vreti sa faceti din Palatul Parlamentului ca sa luati bani tot de pe poporul roman si sa aveti de unde fura mai mult. Va zic eu, nu vine nimeni in tara sa cumpere din Bucuresti. SA VA FIE RUSINE! rUSINEEEEEEEE. NU FACETI NIMIC PENTRU TARA ASTA DECAT SA VA BATETI JOC DE EA! o sa rada TOATE TARILE DE NOI!!!! nE ATI FACUT DE RAS!
Citat
 
 
0 #25 marius 26-02-2010 02:38
mare om...destept... respect....vas vota ca presedinte daca ati candida !
Citat
 
 
0 #24 Claudiu 25-01-2010 01:53
Buna ziua,
Daca reusiti asta, pai in ochii mei sunteti primu PDL-ist in fata caruia scot palaria !

Sunt curios.
Claudiu
Citat
 
 
0 #23 loki 16-01-2010 12:45
Nu esti alesul meu in nici un caz
Citat
 
 
0 #22 StatuiaNuda 15-01-2010 19:27
Sa n'avem pretentii de la niste generatii de oameni cu vederi inguste! Indiferent cat de cititi, invatati si drept urmare - zic ei - "intelectuali" or fi, sunt niste oameni crescuti intr-o mentalitate contrastanta valorilor civilizatiei - reprezentativa poporului roman. Din pacate nici generatiile tinere nu sunt prea departe de cei care, in fond, le sunt parinti.

Cu siguranta ca si in societatile occidentale exista suficient de multi indivizi cu viziuni invechite, ba chiar si printre cei dezinteresati de trecut se gasesc o serie de convingeri incompatibile, insa cel putin acele societati, dominate de un cult al educatiei, permit iesirea la rampa a unor oameni care au un set de valori mai complex - si nu doar diplome si merite mai mult sau mai putin inventate.

Asadar, sa n'avem pretentii de la conducatorii nostri. "Fiecare natie isi are conducatorii pe care ii merita" (Hegel), nu? Tot dintre noi s-au ridicat. Suntem produsii unei generatii indobitocite de aproape jumatate in decursul a decenii de comunism care le-au insotit toate etapele de dezvoltare personala. La randul lor, acesti oameni au fost crescuti de o generatie de romani "speriati de bombe", trecuta prin doua razboaie mondiale. Si cum istoria nu a fost niciodata prea darnica cu Romania, la randul ei, acea generatie a fost educata de niste oameni carora puterile straine le-au dictat - in mod reversibil, din fiu in tata - atat monarhii, cat si domnitorii. Ca sa nu mai zic ca, intr-un fel sau altul, acelasi lucru s-a intamplat si dupa 1944. In fond am fost sub influenta URSS.

Nu Casa Poporului e marea problema la noi, ci doar una dintre ele. Intr-un cerc cu mult prea vicios format in Romania post-decembrist a, nicio schimbare in afara de cea radical-totala nu poate decongestiona o societate blocata psihic.
Citat
 
 
0 #21 HOOKY 15-01-2010 11:24
Nu vi se pare mai corect sa inchideti portile si sa plecati acasa?Oricum sunteti inutili.Asa nici nu mai irositi 50 de milioane anual
Citat
 
 
0 #20 virginia 15-01-2010 10:02
Cred ca nu ai toata ,,cutiuta" intreaga, la locul ei. Asa cum iti place sa spui, pe ce planeta traieti? Oricum fiul cat si dvs traiti departe, in lumea voastra. Stiti ce se petrece in sufletul multor oameni care maine poate nu mai o sursa de venit? Ai o grija cu mutarea parlamentarilor , alta propunere mai ai in cap ?
Citat
 
 
0 #19 Andrei 14-01-2010 19:00
as face si un muzeu in casa poporului (credeti ca este loc). Un muzeu dedicat oamenilor care au muncit acolo, care sa arate cum s-a construit. Un muzeu dedicat Romaniei din anii comunismului si nu numai, un loc unde sa iti faca placere sa te duci.
Un mall este binevenit atata timp cat isi pastreaza decenta si nu gasesti doar fastfooduri ieftine.
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează