20:55:46

Data si locul nasterii: 22 decembrie 1963, Gherla, Cluj;
Educatie: buna, foarte buna, 7 ani de acasa în principal, restul nu conteaza;
Cariera: fulminanta în media si protectia mediului;
Recunoastere: internationala;
Realizari: Honorius ; Silvius ; Maximus ; Eduard Gabriel

Silviu Prigoana
„Stop traficului de persoane ” PDF Imprimare Email

Şedinţa din 28 septembrie 2010

Traficul de persoane a devenit o afacere globală care generează profituri imense pentru traficanţi. Noi rute pentru trafic sunt stabilite în mod regulat, iar piaţa documentelor false de călătorie, a transportului clandestin şi a trecerii graniţei în mod fraudulos devine tot mai bine organizată.

Sărăcia şi inechitatea socială sunt cauzele de bază ale traficului.


Unele victime sunt ademenite prin reclame la locuri de muncă atrăgătoare. Altele sunt vândute de rude, cunoştinţe sau prieteni de familie.


Discriminarea de gen în cadrul familiei şi al comunităţii, precum şi toleranţa faţă de violenţa îndreptată împotriva femeilor şi a copiilor, au şi ele un rol important, acestea, alături de persoanele cu handicap fiind categoriile cele mai vulnerabile.


În cadrul ţărilor din Europa Centrala şi de Est, România este încă o ţară cu risc crescut şi este, în mod preponderent, ţară de origine pentru victime ale traficului.

Problematica prevenirii şi combaterii traficului de copii s-a conturat ca politică naţională distinctă începand cu anii 2004-2005, odată cu finalizarea şi aprobarea noii legislaţii în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului, dar şi odată cu structurarea cadrului legislativ şi instituţional intern în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de fiinte umane.


Dezvoltarea unei cooperări la nivelul societăţii şi între diferite instituţii pe plan naţional, regional şi internaţional  este un pas important în combaterea traficului de persoane, de asemenea o colaborare între entităţile care deţin experienţă în domeniu şi cele care deţin resursele necesare punerii în aplicare a obiectivelor prevăzute în « Strategia naţională împotriva traficului de persoane pentru perioada 2006-2010 ».


În context, vin şi subliniez că este necesară o reglementare exactă a măsurilor care să corespundă particularităţilor şi nevoilor specifice de intervenţie şi reintergrare ale acestui grup.

Abordarea fenomenului traficului de persoane, a celui de copii în mod deosebit, ar trebui să depaseasca strictul necesar prevenirii sau sancţionării şi să îmbrăţişeze o viziune mai largă, având în centru principiul interesului superior al copilului şi respectarea drepturilor acestuia.


Acest lucru poate fi înca dificil de realizat în cadrul unui sistem de reacţie înca autoritara şi strict represivă, în cadrul căruia dimensiunea reintegrativă nu este suficient dezvoltată.

Vă mulţumesc.

Deputat: PRIGOANĂ Silviu

 

Comentarii   

 
0 #2 Bibliotecaru 07-10-2010 10:17
Domnule Prigoană,
Diferenţa între un site banal şi un blog (care este un site cu funcţii speciale) este că pe blog cel care postează intră în dialog cu cititorii săi. Fără acest lucru, blogul se transformă în site banal pe care nu prea intră lumea. Dacă doriţi să beneficiaţi de avantajele aduse de un blog, trebuie să intraţi în dialog cu cei care scriu pe aici. Dacă vă deranjează să discutaţi cu mine, măcar cu ceilalţi. Deocamdată folosiţi acest blog ca pe un spaţiu de dat comunicate de presă.
Citat
 
 
0 #1 Bibliotecaru 29-09-2010 21:13
Dacă sunteţi cu adevărat interesat de o astfel de problemă, vă recomand să luaţi legătura cu doamnele euro-parlamenta ri din PSD. Poate că puteţi colabora pe acest subiect.
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează