20:52:23

Data si locul nasterii: 22 decembrie 1963, Gherla, Cluj;
Educatie: buna, foarte buna, 7 ani de acasa în principal, restul nu conteaza;
Cariera: fulminanta în media si protectia mediului;
Recunoastere: internationala;
Realizari: Honorius ; Silvius ; Maximus ; Eduard Gabriel

Silviu Prigoana
"Reforma societăţii înseamnă o nouă Constituţie" PDF Imprimare Email

Declaraţie Politică

Şedinţa din 12 octombrie  2010

Doamnelor şi domnilor deputaţi,

consider că nu există un fenomen care să fi făcut mai mult rău României în istoria ultimilor 20 de ani decât ceea ce numim, îndeopşte,  "reformă".

Acesta a reprezentat alibiul perfect pentru fiecare nouă putere politică instaurată de a schimba formele şi obiceiurile precedentei. Am avut tot atâtea reforme ale sănătăţii, ale educaţiei, ale agriculturii, ale justiţiei şi ale tuturor domeniilor ministeriale câţi miniştri s-au succedat în posturile respective.


Desigur, putem spune că aceste schimbări au fost rezultatul alternanţei la guvernare şi rezultatul aplicării ideologiilor fiecărui partid căruia poporul i-a încredinţat puterea politică. O asemenea motivaţie nu poate fi decât aproximativă şi lacunară. Adevărul este că toate reuşitele clasei politice au venit doar când s-a realizat un consens, iar luptele politice s-au limitat la mijloace şi nu au afectat obiectivele.


Avem nevoie de un nou model social, pentru că, aşa cum stau lucrurile în acest moment, statul se prăbuşeşte în el din cauza numărului relativ mic de oameni activi în câmpul muncii. Avem nevoie de un nou model economic, neputând să funcţionăm la infinit după un model parţial centralist, în care guvernul să joace un rol determinant în zona investiţiilor, iar impozitarea iniţiativei private să fie mare.


În cele din urmă, trebuie să decidem asupra principiilor care să guverneze acest stat, asupra interacţiunii dintre puterile statului şi asupra felului în care înţelegem să susţinem societatea civilă.

Adevărul este, şi am căzut cu toţii de acord asupra acestui lucru, că actuala Constituţie are multe lacune ce trebuie să-şi găsească rezolvare. Ne aflăm într-unul dintre acele momente în care noi toţi, putere şi opoziţie, trebuie să decidem asupra felului în care va arăta România următorilor ani.


Reforma constituţională este, într-adevăr, un subiect mai delicat, ce poate naşte, însă, dezbateri aprinse. Consider votul din 22 noiembrie 2009 o dorinţă a electoratului ca structurile de decizie ale statului să devină mai suple şi mai flexibile. Nu numai reducerea numărului de  parlamentari, ci şi mai puţini miniştri, mai puţini secretari de stat, mai puţine agenţii guvernamentale.


Cetăţenii ne-au transmis că doresc o ierarhizare clară a palierelor de putere, o delimitare a atribuţiilor şi competenţelor pentru evitarea tuturor blocajelor instituţionale care s-au succedat în ultimii ani. Noi trebuie să punem aceste idei în practică.

Vă mulţumesc.

Deputat PDL: PRIGOANĂ Silviu

 

 

Comentarii   

 
0 #1 Bibliotecaru 30-10-2010 06:15
@ Silviu Prigoană

Sunt perfect de acord că cetăţenii trebuie să se reformeze, să-şi modifice mentalitatea.
Dumneavoastră aveţi conştiinţa că, înainte de a fi om politic, sunteţi cetăţean? Dacă da, am iniţiat un curent de schimbare a mentalităţii poporului român numit...
Am nevoie de 10 milioane de români pentru a reforma România

Puteţi să vă alăturaţi lui prin reforma mentalităţii dumneavoastră. Nu trebuie să vă implicaţi în nici un fel altfel decât să deveniţi un cetăţean mai bun pentru România.
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează