20:51:49

Data si locul nasterii: 22 decembrie 1963, Gherla, Cluj;
Educatie: buna, foarte buna, 7 ani de acasa în principal, restul nu conteaza;
Cariera: fulminanta în media si protectia mediului;
Recunoastere: internationala;
Realizari: Honorius ; Silvius ; Maximus ; Eduard Gabriel

Silviu Prigoana
„Modernizare prin fonduri europene” PDF Imprimare Email

 

Declaraţie Politică

Şedinţa din 19 octombrie  2010

Doamnelor şi domnilor deputaţi,

Este un fapt binecunoscut că la sfârşitul celui de-al doilea război mondial o bună parte din Europa era o vastă ruină, cu o populaţie sărăcită şi o economie în colaps. Problema a fost în bună măsură rezolvată prin proiectul de reconstrucţie a Europei Occidentale, cunoscut sub numele de "Planul Marshall". Printr-un efort fără precedent, Statele Unite ale Americii au alocat acestui proiect circa 1,3% din Produsul Federal Brut, echivalat în prezent la circa 60 miliarde de euro.

 

 

De acest proiect au ştiut să beneficieze, într-o manieră responsabilă, 16 ţări europene, care au înţeles să conlucreze, păstrându-şi identitatea naţională şi promovându-şi propriile interese, dar ţinând seama şi de noile baze ale cooperării, pe care au construit durabil şi efficient Comunităţile Europene.

Mutatis mutandis, România, ca ţară a Uniunii Europene, are la dispoziţie pentru modernizare şi dezvoltare un correspondent al "Planului Marshall", care îl constituie fondurile europene nerambursabile. Europa ne ajută, rămâne, însă, să ne ajutăm şi noi înşine.


Fondurile europene trebuie cât mai repede să însemne modernizarea satelor, consolidarea unei agriculturi rentabile, electrificarea ultimelor sate şi cătune româneşti în care încă se mai foloseşte lampa; înseamnă totodată dezvoltarea reţelelor de canalizare, străzi şi şosele fără gropi, cât şi norme europene de mediu.

 

Pe scurt, înseamnă asigurarea condiţiilor minime de decenţă în viaţa românilor.

Ţinând seama de toate acestea, fac apel la dumneavoastră pentru a ne constitui în adevăraţi mediatori, facilitatori ai administraţiilor locale din colegiile pe care le reprezentăm, în promovarea proiectelor şi în urgentarea susţinerii acestora în faţa administraţiei centrale. Vom avea cu toţii de câştigat, iar, din punct de vedere economic, putem începe relansarea prin implementarea proiectelor cu finanaţare europeană.

Vă mulţumesc.

Deputat PDL: PRIGOANĂ Silviu

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează