18:43:25

Data si locul nasterii: 22 decembrie 1963, Gherla, Cluj;
Educatie: buna, foarte buna, 7 ani de acasa în principal, restul nu conteaza;
Cariera: fulminanta în media si protectia mediului;
Recunoastere: internationala;
Realizari: Honorius ; Silvius ; Maximus ; Eduard Gabriel

Silviu Prigoana
Propunerea legislativă privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Televiziune PDF Imprimare Email

EXPUNERE DE MOTIVE

Prezenta propunere legislativă se impune ca o necesitate, determinată, în primul rând de evoluţia mai mult decât modestă a noilor posturi de televiziune recent înfiinţate de Societatea Română de Televiziune (TVR 3, TVR Info) şi chiar a postului TVR Internaţional.

La aceasta se adaugă costurile exorbitante pentru funcţionarea lor şi suportate, din nefericire, pe prea mai multe căi din bani publici: taxa tv, alocări bugetare, alte surse.

Aşadar, prezenta propunere legislativă consideră că misiunea televiziunii publice din România se poate îndeplini optimal prin existenţa unui număr de 3 canale naţionale (TVR 1, TVR 2 şi TVR Cultural) şi prin cele cinci posturi teritoriale, cu acoperire locală.

În plus, reducerea numărului de posturi administrate de Societatea Română de Televiziune ar conduce şi la reducerea costurilor, precum şi la alocările de la bugetul de stat mai reduse.

În privinţa postului TVR Internaţional, propunere legislativă consideră că transferul acestui post în administrarea Ministerului Afacerilor Externe cu tot suportul Societăţii Române de Televiziune ar ajuta în mod considerabil atât misiunea politicii externe a Statului român, cât şi relaţia sa cu românii de pretutindeni.

Iniţiator:
Deputat Silviu Prigoană


Propunerea legislativă

pentru modificarea şi completarea Legii nr. 41 din 17 iunie 1994, privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, republicată, cu modificările şi completările ulterioare

 

Articol unic: Legea nr. 41, din 17 iunie 1994, privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se completează şi modifică, după cum urmează:

 

La Art. 3, după alin (2) se adaugă trei noi aliniate (3), (4) şi (5) cu următorul conţinut:

 

(3) Posturile publice de televiziune, administrate de Societatea Română de Televiziune sunt Tvr 1, Tvr 2 şi Tvr Cultural, la care se adaugă cinci posturi teritoriale la Iaşi, Cluj, Craiova, Timişoara şi Târgu Mureş, posturi regionale ce vor emite exclusiv în eter pentru regiunile pe care le deservesc.

 

(4) În termen de 30 de zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial, postul public de televiziune Tvr Internaţional trece în administrarea Ministerului Afacerilor Externe din România, împreună cu personalul angajat care îl deserveşte, fiind finanţat din bugetul propriu al acestui minister. Deciziile asupra emisiunilor şi programelor ce se vor transmite de către Tvr Internaţional vor aparţine Ministerului Afacerilor Externe, cu respectarea prevederilor prezentei legi. În îndeplinirea misiunii sale, Ministerul Afacerilor Externe poate solicita cu titlu gratuit producţii proprii ale Societăţii Române de Televiziune şi poate prelua în direct emisiunile informative. Odată cu transferul său către Ministerul Afacerilor Externe, postul de televiziune Tvr Internaţional îşi păstrează licenţa obţinută şi funcţionează în scopul promovării României în lume şi pentru informarea românilor din afara frontierelor ţării.

 

(5) În termen de 30 de zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial, alte posturi administrate de Societatea Română de Televiziune, decât cele prevăzute la alin (3) se desfiinţează de drept.

Art. 38, alin (2) se modifică după cum urmează:

Art. 38 – (2) Programele Tvr 1, Tvr 2 şi Tvr Cultural ale Televiziunii Române şi programele Radiodifuziunii Române se constituie în servicii publice, ca posturi naţionale de televiziune şi de radiodifuziune.

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, în şedinţa din  ……..........…………. cu respectarea prevederilor art. 65 alineatul (2) litera j) şi ale art.76 alineatul (1) din Constituţie.

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează