18:42:18

Data si locul nasterii: 22 decembrie 1963, Gherla, Cluj;
Educatie: buna, foarte buna, 7 ani de acasa în principal, restul nu conteaza;
Cariera: fulminanta în media si protectia mediului;
Recunoastere: internationala;
Realizari: Honorius ; Silvius ; Maximus ; Eduard Gabriel

Silviu Prigoana
PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Legii nr. 360 din 6 iunie 2002, privind Statutul Poliţistului PDF Imprimare Email

Fermitatea cu care organele de poliţie pot interveni pentru restabilirea ordinii şi liniştii publice a constituit şi constituie o preocupare a societăţii, modul în care ne simţim în siguranţă în locurile publice fiind unul dintre criteriile ce ne situează pe scara civilizaţiei.


Nu de puţine ori am asistat la scene în care grupuri de persoane, mai mult sau mai puţin numeroase, terorizau la propriu cartiere ale unor localităţi sau instituţii ale statului. Cele din camerele de garda ale unor spitale au devenit aproape cotidiene.


Tulburarea liniştii publice, de care se fac probabil vinovaţi participanţii la „mitingurile” ad-hoc, se rezolvă în orice stat european prin reţinerea celor care nu respectă indicaţiile organelor de ordine, urmând ca implicarea lor să fie analizată la secţia de poliţie şi nu în stradă.

 


După cum se cunoaşte, securitatea personală este mai mult o problemă de percepţie, iar în cazurile în care persoanele participante, practic, la lupte de stradă au plecat nestingherite acasă, temerea celor care lucrează sau locuiesc în zonă nu s-a diminuat prin intervenţia forţelor de ordine.


Acestea sunt motive pentru care am propus, încă din timpul campaniei electorale, întărirea fermităţii intervenţiei autorităţilor statului în restabilirea ordinii şi liniştii publice. Prezenta propunere legislativă vine să completeze cadrul legal existent, în sensul înstituirii obligaţiei pentru poliţişti de a aplica cu fermitate legea.

Având în vedere expunerea de mai sus, înaintez prezenta propunere legislativă spre dezbatere şi adoptare.

Iniţiator: Deputat Silviu Prigoană


PROIECT DE LEGE

pentru modificarea şi completarea

Legii nr. 360 din 6 iunie 2002, privind Statutul Poliţistului

 

 

Parlamentul României adoptă prezenta lege:

 

Articol unic – Legea nr.360/2002, privind Statutul Poliţistului, modificată şi completată, se  completează după cum urmează:

la art. 41 se adaugă  pct. i) cu următorul conţinut:

„i) Să intervină cu fermitate pentru restabilirea ordinii şi liniştii publice, folosind legal mijloacele din dotare.

 

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României în şedinţa din ................ cu respectarea prevederilor art.74 alin. (1) şi al art.76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

 

Comentarii   

 
+1 #1 relu 23-12-2010 19:28
Mai tb introduse cateva articole:
Daca i-a dat statul pistol sa fie pregatit sa-l foloseasca, si catusele deasemenea si sa nu fie ca un pampalau si sa il bata toti betivanii.
Tb copiata in totalitate statutul si obligatiile serifului din america care se implica in comunitate.
Din experienta proprie pot sa afirm ca in acest moment politia este o institutie construita pe baza de rudenii incompetenti si slabanogi care nu s-ar implica in nici un conflict deoarece le tatae curu.
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează